Den nya Gate-away.com bakom kulisserna

By juli 29, 2020
Enrico, Luca, Marco, Massimo och Maurizio

Covid-19 slutade inte innovation. Vårt team har fortsatt att arbeta med den nya Gate-away.com-portalen i månader, även under avstängningsperioden från 9 mars 2020 till 28 juni. Och det var precis under den tiden den nya webbplatsen var klar.

Vem skapade den nya Gate-away.com

Luca Castorani och Enrico Tamburrini är våra UI / UX-designers och de koncentrerade huvudsakligen sitt arbete på användarens upplevelsessida.

Vad sägs om våra utvecklare? Maurizio D’Ottavi fokuserade främst på geolokalisering av fastigheterna och bland annat på hanteringen av kartorna. Massimo Regi har byggt de synliga delarna av webbplatsen genom nya språk och teknik.

Marco Gabrielli fokuserade på baksidan, ”under huven” delar av webbplatsen som användarna inte ser men får portalen att fungera.

”Vi gjorde allt detta var och en från vår egen plats.” hävdar Marco ”Vi kan ändå säga att det var ett teamarbete tack vare användning av fjärrstödssystem, videokonferenssamtal via Skype och Meet, snabbmeddelanden-appar som Whatsapp och Telegram och affärskommunikationsplattformar som Slack.”

”Förutom telefonsamtal och meddelanden, sedan början av nedstängningen, planerade vi konferenssamtal med teamet.” kommentarer Maurizio D’Ottavi ”Så vi kunde diskutera de största problemen vi stod inför och vi kunde organisera arbetet tillsammans.”

Hur de kände att arbeta på distans

”Snabb internetuppkoppling har varit väsentlig för mig”, säger Enrico Tamburrini, ”särskilt när du är i ett videokall med många kollegor samtidigt, och kanske i de andra rummen i ditt hem finns det andra familjemedlemmar som arbetar på sina datorer också eller barn som tar lektioner online. ”

”Ibland arbetade jag med min bärbara dator i soffan. Ibland vid mitt skrivbord, ibland på köksbordet” kommenterar Massimo ”Det berodde särskilt på min fru och mina döttrar.”

”Under lockdownen hittade jag en liten plats för mig själv i min dotters rum.” säger Luca ”Jag arbetade mellan ett enormt tre våningar, rosa, blått och grönt dockhus och en bokhylla full av sagor, djurböcker, kritor, akryl och glitterpennor.”

Men Enrico, Luca, Marco, Massimo och Maurizio var inte ensamma i detta enorma projekt, de leddes och stöds av Gate-away.coms grundare Simone Rossi och Antonio Quondamatteo som också är marknadschef respektive IKT-chef.

”Ensam kan vi göra så lite; tillsammans kan vi göra så mycket.”