8 punkter du bör undvika att ångra när du köper bostad i Italien

By december 23, 2019
Arezzo

Alla människor bär på saker de ångrar. Men vad är det människor ångrar mest när det gäller viktiga beslut som att köpa ett andra hem i ett annat land, som Italien?

Vi vill hjälpa dig med detta. Därför har vi sammanställt en lista på de vanligaste sakerna människor som flyttat utomlands ångrar och som du bör undvika.

Läs helt enkelt igenom detta och lita på oss. Det kommer vara värt det.

1. Att inte utföra en besiktning innan köpet slutförs. För att kunna undvika oväntade överraskningar bör du inte skippa detta viktiga steg. Det är bättre att söka professionell hjälp med att undersöka bostadens, och de system som finns där, faktiska skick innan du skriver på köpekontraktet. Detta kan avslöja kritisk information som du bör känna till för att kunna förutspå framtida ytterligare omkostnader.

2. Att underskatta extra omkostnader. När du planerar budgeten för köpet bör du även ta med alla extra omkostnader i beräkningen utöver kostnaden för själva bostaden, såsom notarialavgift, skatt på köpet och för äganderätt, försäkring etc.

3. Att inte besöka området vid olika tidpunkter på dygnet. Det kan vara skillnad mellan hur det är efter mörkrets inbrott jämfört med hur det är på morgonen. Besöken kan avslöja om det väsnas eller om det potentiellt är otryggt i området.

4. Att inte undersöka servicen i området när det gäller lokaltrafik och inrättningar. Det är en god idé att prata med lokalbefolkningen för att ta reda på mer om hur det är att bo i området och att tillbringa tid där vid olika tillfällen under året. Om du till exempel inte har bil kan det vara väldigt bra att veta om det finns en buss- eller tågstation i närheten eller om du kan ta dig till affärer även till fots.

5. Att slösa pengar på amorteringar Undersök dina möjligheter genom att jämföra olika banker och låneinstitut. Be alltså om flera lånelöften.

6. Att inte undersöka om bostaden är belånad.

7. Att inte prata med grannarna för att ta reda på om det finns några potentiella problem i hyreshuset/grannskapet om du köper en lägenhet.

8. Att inte undersöka bostadsrättsförordningen. Statuscertifikatet innehåller mycket användbar information du bör känna till innan du skriver på några papper. Det innehåller budget för framtida renoveringar eller reparationer för byggnaden och även kontoinformation för fastigheten i fråga. Här finns också information om vad köparens ansvar är när det gäller regler och bestämmelser, rättigheter och skyldigheter.

Håll dessa tips i minnet när du letar bostad i bel paese.